Wie zijn we?

Deze actie wordt georganiseerd door de VUB via de  actie Help de VUB Oekraïne helpen. 


Deze specifieke actie wordt gecoördineerd door Professor Dr.Kasia (Katarzyna) Uzieblo van het Departement Criminologie en door Wito De Schrijver, VUB beleidsmedewerker van het Departement Gentherapie en regeneratieve geneeskunde.

Professor Dr. Kasia Uzieblo beschikt over een netwerk in Polen, Oekraïne en België die vluchtelingen in nood matcht aan  opvanggezinnen in België, die zich eerder kandidaat stelden. 


De matching tussen vluchtelingen en gezin kan tijdens de rit naar Polen nog wijzigen (inzake prioriteit van de vluchtelingen. Wij zouden aanvankelijk een gezin naar de Pinte mee nemen, maar tijdens de rit naar Polen kregen we te horen dat het een ander gezin zou zijn die naar Brussel moest.  


Professor Dr. Kasia Uzieblo coördineert tevens de inzameling van de verschillende hulpgoederen voor Oekraïne en de Poolse opvangcentra.


Wito De Schrijver coördineert voor de VUB de inzameling van medisch materiaal voor Oekraïne.

Prof. Dr. Kasia Uzieblo en Wito De Schrijver 

An Van Cauwenberghe is beleidsmedewerker Welzijnswerk voor het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse Overheid. Daarnaast is An forensisch psychologe en werkt ze met oa (ex-)gedetineerden.

An heeft Professor Kasia Uzieblo leren kennen tijdens een postgraduaat opleiding forensische psychodiagnostiek en counseling via Thomas More.

Contact via email of 0485-50 86 30


Wouter Decoodt is teamverantwoordelijke voor de activering van kwetsbare jongvolwassenen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt bij vzw aPart

Contact via email of 0496-28 60 93


Voor An en Wouter was het de eerste keer dat ze mee gingen naar Polen.  Ze hopen binnenkort opnieuw te kunnen rijden en  jij kan ons hierbij ondersteunen

Van links naar rechts : iemand van het verdeelcentrum in Narol,Prof. Dr. Kasia Uzieblo Wito De Schrijver en An Van Cauwenberghe